Over KUNSTwerkt

 

In 2012 brachten we de eerste ondernemers in contact met kunstenaars die onderscheidend denken. Nu, geruime tijd later, zijn we trots op de projecten die we tot stand brachten en op de trajecten die nog lopen. De resultaten elders op deze site laten zien wat de samenwerking met kunstenaars oplevert.

 

Wat wij in die vijf jaar hebben geleerd hebben? Zowel ondernemers en bestuurders als kunstenaars hebben koudwatervrees. Samenwerken blijkt inspirerend en succesvol. Velen schrikken terug voor een eerste stap in die richting. Het lijkt namelijk ingewikkeld. Want hoe vind je een geschikte kunstenaar? Welke vraag stel je zo’n kunstenaar? En hoe kom je zo’n bedrijf of organisatie binnen?

 

Wij begonnen KUNSTwerkt als pilot om betaalde opdrachten te creëren voor kunstenaars.
Inmiddels hebben wij veel expertise opgebouwd. We krijgen spannende opdrachten op tafel en vinden daar de juiste samenwerkingspartners bij. Wij zijn thuis in het ophalen van interessante opdrachten en het vinden van de juiste kunstenaars, in het opstellen van onderzoeksvragen en opdrachtbeschrijvingen en in de procesbegeleiding van ontwerp tot oplevering.

 

KUNSTwerkt is een initiatief van Cultuur Oost