Over KUNSTwerkt

 

In 2011 brachten we de eerste ondernemers in contact met kunstenaars die onderscheidend denken. Nu, inmiddels vijf jaar later, zijn we trots op de projecten die we tot stand hebben gebracht en op de trajecten die nog lopen. De (tussentijdse) resultaten elders op deze site laten zien wat de samenwerking met kunstenaars oplevert.

 

Wat wij in die vijf jaar geleerd hebben? Zowel ondernemers en bestuurders als kunstenaars hebben koudwatervrees. Samenwerken blijkt inspirerend en succesvol, maar een eerste stap in die richting zetten, daar schrikt iedereen voor terug. Te ingewikkeld (hoe vind je een geschikte kunstenaar?), te onduidelijk (welke vraag stel je zo’n kunstenaar?) en te complex (hoe kom je zo’n bedrijf of organisatie binnen?).

 

Wij begonnen KUNSTwerkt als pilot om betaalde opdrachten te creëren voor kunstenaars.
Inmiddels hebben wij veel expertise opgebouwd hoe je spannende vraagstukken op tafel krijgt en hoe je daar de juiste samenwerkingspartners bij vindt. Wij zijn thuis in het ophalen van interessante opdrachten en het vinden van de juiste kunstenaars, in het opstellen van onderzoeksvragen en opdrachtbeschrijvingen en in de procesbegeleiding van ontwerp tot oplevering.

 

KUNSTwerkt is een initiatief van Cultuurmij Oost