Heijmans

Op loopafstand van de historische binnenstad ontwikkelt Heijmans ‘Noorderhaven’, een eigentijdse aanvulling op de binnenstad van Zutphen. Met dit nieuwbouwproject van woningen en voorzieningen maakt de binnenstad een sprong over het spoor. In Noorderhaven ligt de oude fabriek van Reesink, die inmiddels eigendom is van Heijmans Vastgoed. 

 

De frisse blik van O.K. Parking…

IMG_5404IMG_5403

Hoe kom je tot een zinvolle tijdelijke bestemming?

 

De directie van Heijmans overwoog tijdelijk gebruik van de leegstaande Reesink fabriek. De loods van 1.500 m2 zou nog ongeveer een jaar blijven staan en zou daarna worden afgebroken.

De concrete vraag was: met welke tijdelijke bestemming van de Reesink loods kunnen wij mensen uit de Zutphense binnenstad naar Noorderhaven trekken? We hebben een start gemaakt met wat eendaagse activiteiten. Nu zijn we op zoek naar iets dat langer doorloopt en meer impact heeft op het gebied.

'So we have a plan en also do it ook dan'. Met deze leuze presenteerde het tweekoppige ontwerpbureau O.K. Parking een aantal inventieve en goed onderbouwde ideeën. Heijmans reageerde enthousiast op de inhoud. Maar de beschikbare tijd werd uiteindelijk te beperkt om de investering rendabel te maken. (2015)

 

Een samenwerking tussen:

Heijmans
Patrick van Bladel, projectleider
Olga Kruidhof, social media en activiteitencoördinator
Noortje Rutten, marketing en verkoop
Geert van der Veen, marketing en doelgroep-specialist

Kunstenaars
O.K. Parking | Joost van der Steen en William van Giessen

Cultuur Oost | KUNSTwerkt
Erna aan de Stegge
Marlies Leupen