De Heikamp Ruurlo

Al langer had Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp en het Klimbos, het idee in zijn hoofd voor een attractief belevingspad in Ruurlo. Een pad met een bijzonder thema en langs unieke locaties rond de Baakse Beek.

9cbf1a5f-bc8e-4ea0-8fe4-0a13ec1414c5_thumb1024Liefdespad 81 IMG_3799 IMG_3809

Hoe vergroot je de toeristische potentie van Ruurlo en omgeving?

 

Hij ziet een pad voor zich waar het thema ‘liefde’ op verschillende manieren tot uitdrukking komt. Via KUNSTwerkt stuitte hij op Mothership. Samen met deze kunstproducent onderzocht hij hoe de Baakse Beek de verbindende schakel kan zijn voor een route, bestaand uit fraaie plekken in het landschap gekoppeld aan unieke belevingsmomenten die verwijzen naar de liefde.

Elke plek moet een eigen love-seat krijgen met een eigen thema en een daarbij passend uniek ontwerp. Zo worden de kwaliteiten van de streek in beeld gebracht en vormt het totaal een uniek platform: een voedingsbodem waarop oude tradities en verhalen tot nieuwe (culturele) rituelen kunnen uitgroeien.

Het kunstenaarscollectief BLISS zorgde bij de feestelijke aftrap van dit initiatief voor een 'liefdevolle ontvangst' in Ruurlo. (2017)

Een samenwerking tussen:

De Heikamp
Bert van Zijtveld, eigenaar de Heikamp

Organisatie
Jeroen Everaert, Mothership
Erna aan de Stegge, Cultuur Oost | KUNSTwerkt

 

d668b8b9-76d0-40cd-9e6e-80cbc9ca481a_thumb1024