Holland Casino Enschede

Holland Casino Enschede bevindt zich in een gesloten gebouw dat met z´n afmetingen niet apelleert aan de menselijke maat. Onder het casino ligt een parkeergarage. Door de ligging tussen marktplein en ziekenhuis passeren hier dagelijks honderden mensen. reden voor een opfrisbeurt van entree, pand en garage.

 

casino2
calvin sprague
image001
image002

Hoe kunnen we ons bedrijf eigentijdser profileren ?

 

Designer Calvin Sprague ontwierp gestileerde afbeeldingen die elementen van kaartspelen, eten en drinken en liveoptredens verweven met typisch Twentse symbolen. De 110 meter lange glazen muur die de parkeergarage op -2 afscheidt van de loopband tussen garage en ziekenhuis verandert in een grote processie van kleurrijke personages en symbolen, getekend in een ‘classy’ retro-stijl.

Bovengronds wordt de ingang van het Casino, dat aan het Koningsplein ligt, aan beide zijden gemarkeerd door twee figuren uit de processie. Ook aan de zijkant van het gebouw wordt zichtbaar dat daar het Casino is.

Begin december 2016 is het werk onthuld.

 

Een samenwerking tussen:

Holland Casino Enschede:
Hans van der Veen, vestigingsdirecteur
Kisten Meijer, hoofd marketing

Kunstenaars:
Calvin Sprague

Organisatie:

Jeroen Everaert, Mothership
Erna aan de Stegge, KUNSTwerkt

hollandcasino1image001-2-770x455