Euregio

De Euregio maakt zich sterk voor meer samenwerking tussen Nederland en Duitsland, door de economische kracht en de levenskwaliteit in de regio te verhogen en de integratie van het gebied verder te verbeteren. KUNSTwerkt kreeg de vraag om te onderzoeken of het format (kunstenaars met bedrijven) ook voor samenwerking in het grensgebied van Achterhoek, Twente en West-Münsterland inzetbaar is.

 

 

Hoe versterk je de economische groei in het grensgebied?

 

Aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens koppelde KUNSTwerkt vier bedrijven aan vier kunstenaars. Uitgangspunt voor de samenwerking: hoe komt een ondernemer tot een creatief antwoord op een concrete bedrijfs- of productvraag? (2015)

Combi Glas uit Geesteren ontwikkelde met Jeroen Glas glazen staptegels die in het plaveisel bij het kerkplein in Tubbergen zijn opgenomen.

Smederij De Boonk produceert nu dankzij een idee van Luuk Wiehink originele en unieke handgrepen van wandelstokken. Een slim product in het toeristische Twente.

Aktiv Unternehmen in West-Münsterland voerde het project van Anika Franke uit dat bedrijven bewust maakt van de toegevoegde waarde die kunstenaars kunnen hebben.

Regionale 2016 gebruikte het plan van Karolina Kraut om de 'Willkommenskultur im Münsterland' te verbeteren.

 

Betrokken partijen:
Bedrijven
Erwin Bonke, directeur/eigenaar Smederij De Boonk (Vasse)
Dave Kreuwel, directeur/eigenaar van Combi Glas (Geesteren)
Horst Dreyer, bedrijfsleider A.I.W (Stadtlohn, Duitsland)
Uta Schneider, bedrijfsleider Regionale 2016 (Velen, Duitsland)

Kunstenaars
Luuk Wiehink
Jeroen Glas
Anika Franke
Karolina Kraut

Cultuur Oost | KUNSTwerkt
Erna aan de Stegge
Mirjan Koldeweij